Over de woonconsulent

  • Over de woonconsulent

“Kom gerust met vragen!”

Rémon Olsman is een bekend gezicht bij De Vijverhof: hij werkt hier dan ook al bijna elf jaar. Sinds 1 mei 2014 staat er ‘woonconsulent’ op zijn visitekaartje. Hij vertelt wat deze functie inhoudt en waarvoor u bij hem terecht kunt. “Ik begon als receptionist”, vertelt Rémon over zijn carrière bij De Vijverhof. “Ook heb ik in de huishouding en als afdelingsassistent gewerkt. Sinds oktober 2012 verzorg ik de verhuur van woningen in de nieuwbouw. Oftewel: geïnteresseerden benaderen, bezichtigingen verzorgen en de huurcontracten rond maken.” Het leuke aan deze functie vindt Rémon het contact met mensen: “Dat sociale past bij mij”, vertelt hij. “Het is een fantastische baan! Het allermooiste? Zo’n moment tijdens een bezichtiging dat het duidelijk wordt dat de woning helemaal past bij de mensen die ‘m komen bekijken. Tijd om hen te feliciteren! Het is iedere keer weer ontzettend leuk om mensen zo blij te zien.”

Sociaal aanspreekpunt

Vorig jaar werd Rémon woonconsulent voor alle woningen van De Vijverhof, dus nieuwbouw én oudbouw. “Dit houdt in dat ik de wachtlijsten voor de huurwoningen bijhoud en de huurcontracten opstel“, legt hij uit. “Maar ik ben vooral aanspreekpunt op sociaal vlak. Huurders kunnen technische problemen – zoals lekkende kranen of een verstopte afvoer – gewoon bij de receptie melden. Ik ben er juist voor alle andere vragen.”

Antwoord op elke vraag

“Die vragen kunnen over van alles gaan”, vervolgt Rémon. “Van geluidsoverlast tot vragen over het huurcontract. Maar ook als mensen meer willen weten over de servicekosten of bijvoorbeeld problemen hebben met het betalen van de huur kunnen ze mij benaderen. Ik vind het belangrijk om duidelijk te maken dat mensen het echt moeten aangeven als zij ergens mee zitten. Want wij kunnen zaken pas oplossen als we weten wat er speelt. Ik help iedereen graag! En als ik zelf niet kan helpen, verwijs ik door naar iemand die dat wel kan. Geen vraag is te gek.”

Vragen?

Rémon helpt u graag verder! Heeft u een vraag over huren bij De Vijverhof? Of juist een goed idee? Schroom niet en neem contact op met woonconsulent Rémon Olsman! Rémon is te bereiken via 010-4503755 (algemeen nummer), 010-7601410, 06-10155760 en r.olsman@hsbdevijverhof.nl. Als u wilt, kunt u een persoonlijke afspraak met hem maken om uw vraag of probleem te bespreken. Ook houdt Rémon maandelijks spreekuur in de ontmoetingsruimte van de Tuinfluiter en in de recreatieruimte van de Merel. Loop gerust even binnen met uw vraag of idee!