Bewonerscommissie

  • Bewonerscommissie

De Bewonerscommissie en u

Samen werken aan nog meer woongenot

Bij De Vijverhof is het plezierig wonen. En dat willen we graag zo houden! We willen het woongenot – waar mogelijk – zelfs verder verbeteren. Daarom is er een bewonerscommissie in het leven geroepen. De leden van deze commissie  behartigen de belangen van alle bewoners van De Vijverhof. Hierbij gaat het om de wooncomplexen Leeuwerik, Nachtegaal, Merel, Tuinfluiter, Lijster, Groenling, Roodborst en Steenloper.

De bewonerscommissie valt onder de Stichting HSVBO – de eigenaar van de gebouwen van De Vijverhof – en bestaat uit een dagelijks bestuur en ‘gewone’ leden. Zij zijn allemaal bewoners van De Vijverhof. De bewonerscommissie overlegt regelmatig met het bestuur van HSVBO over diverse onderwerpen. Bijvoorbeeld het huurbeleid, het parkeerbeleid, de huisregels en het naleven hiervan. Daarnaast houdt het bestuur van HSVBO de bewonerscommissie op de hoogte van allerlei wijzigingen die belangrijk kunnen zijn voor de bewoners. Maar de bewonerscommissie is er natuurlijk ook om vragen van bewoners te beantwoorden en te helpen bij het oplossen van problemen. Hierbij gaat het om alle vragen of problemen die te maken hebben met het wonen in de wooncomplexen van De Vijverhof, met uitzondering van gebouwmankementen en persoonlijke zaken. Komt de commissie er zelf niet uit, dan wordt de vraag of het probleem neergelegd bij HSVBO.

Allemaal vrijwilligerswerk

Leden van de bewonerscommissie doen dit werk helemaal vrijwillig; zij krijgen er dus niet voor betaald. Hun beloning bestaat vooral uit een schouderklopje van medebewoners. Voor vergaderingen met bewoners wordt meestal een zaaltje gereserveerd. En voor het versturen van nieuwsbrieven naar medebewoners kan de commissie soms een beroep doen op De Vijverhof.

Vragen of opmerkingen? Neem gerust contact op!

Heeft u een vraag voor de bewonerscommissie? Een idee waardoor het wonen bij De Vijverhof nog prettiger wordt? Of een probleem waarvoor u een oplossing zoekt? De bewonerscommissie helpt u graag! U kunt een berichtje achterlaten in het postvak van de bewonerscommissie bij de receptie. Vergeet hierbij niet uw naam, adres en telefoonnummer te vermelden – en natuurlijk uw vraag, idee of probleem. Iemand van de bewonerscommissie neemt dan zo snel mogelijk contact met u op.
 

Mankementen en persoonlijke zaken

Wilt u een mankement aan een gebouw of installatie melden? Dan kunt u zoals altijd terecht bij de receptie. Vervolgens zal de receptionist uw melding doorgeven aan de betreffende huismeester. Voor persoonlijke vragen of problemen van allerlei aard kunt u terecht bij de woonconsulent via 010-4503755. U kunt ook naar het spreekuur van de woonconsulent komen. Dat is maandelijks in de ontmoetingsruimte op de begane grond van de Tuinfluiter en in de ontmoetingsruimte op de begane grond van de Merel. Hier kunt u uw vraag, idee of probleem bespreken met de woonconsulent.